Hoe vaak per week eet jij vis? Het antwoord bij mij is allicht: te weinig. Daarom deze lekker lichte risotto op basis van bloemkool met geroosterde amandelschilfers en heerlijk verse zeebaars.
Ingrediënten (2 personen)
350 gr zeebaarsfilet
0,5 ui
400 gr Bloemkoolrijst (uit de diepvries)
1 teen look
1 takje verse tijm
Een bosje verse kervel
200 gr doperwten (vers of diepvries)
150 ml kippenbouillon of groentenbouillon
2 el amandelschilfers
Peper, Zout
Extra Vierge Olijfolie
“Risotto kan me best zwaar vallen. Daarom vind ik deze slanke en koolhydraatarme risotto zo top."
Bereiding
Rooster de amandelschilfers in een droge pan. Kook de erwtjes beetgaar in gezouten water, giet af en laat onmiddellijk afkoelen onder stromend koud water. Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Stoof de ui en knoflook 1 minuut in olijfolie. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak nog 1 minuut. Voeg 150 ml bouillon en de takjes tijm toe en laat zachtjes koken. Voeg eventueel extra bouillon toe als de bouillon is ingekookt tot de bloemkool beetgaar is. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Meng de erwtjes en 1 eetlepel olijfolie onder de risotto en kruid met peper en zout. Bak de zeebaarsfilets in een hete pan met olijfolie gaar in 2 à 3 minuten per kant. Kruid met peper en zout en serveer met de bloemkoolrisotto. Werk af met de geroosterde amandelschilfers en plukjes kervel.
Bron: dit is een recept van Libelle Lekker.
Comments