Rijst van bloemkool? Ja, dat bestaat. Het is licht verteerbaar en verrassend eenvoudig om klaar te maken.
Ingrediënten (2 personen)
1 ui
4 el grasboter (of olijfolie, kokosolie)
1 bakje (20 g) Champignons
1 kleine courgette
zwarte peper en zeezout
1 medium bloemkool
2 kabeljauwfilets (150 g elk)
Tuinkers
“Serveer de risotto als voorgerecht met gebakken champignons of als hoofdgerecht met een stukje kabeljauw. Voeg ook eens enkele lepels koksomelk toe voor een smeuïger resultaat”
Bereiding
Hak de ui fijn en bak glazig in een lepel boter. Snijd ondertussen de champignons in kleine partjes en de courgette in blokjes. Voeg de groenten toe aan de ui met nog een lepel boter. Kruid met peper en zout en bak tot ze beetgaar zijn. Hak intussen de bloemkool fijn tot 'rijst' met de pulse-functie op je keukenmachine. Je kunt ook een koffiemolen gebruiken, of de bloemkool met de hand fijnhakken. Voeg de bloemkoolrijst toe aan de andere groenten en stoof enkele minuten mee. Verwarm ondertussen ook een flinke lepel boter in een pan en bak de kabeljauwfilets goudbruin, 3 minuten of langer aan elke kant. Serveer met de risotto en wat tuinkers of peterselie.
Bron: dit is een recept van Het Keto Plan van Julie's Lifestyle.
ความคิดเห็น