Zalm en kokosmelk vind ik een topcombinatie. Deze kruidige kokosbouillon is zo lekker dat je hem wel kan opdrinken. De wortelen geven een zoete toets aan dit gerecht. De cajunkruiden zorgen dan weer voor een evenwichtige en pikante smaak.
Ingrediënten (2 personen)
300 gr zalm, in blokjes
400 gr broccoli, in roosjes
0,5 groentebouillonblokje
0,5 el cajunkruiden
2 cm gember, geraspt
200 ml kokosmelk
2 el witte sesamzaadjes
1 teentje look, geperst
4 wortelen, in schijfjes
“Vraagt het teveel van je om broccoli in roosjes te verdelen en wortelen in schijfjes te snijden? In de diepvriesafdeling kan je heel wat voorgesneden groenten vinden."
Bereiding
Breng een pot gezouten water aan de kook voor de broccoliroosjes. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan zonder vetstof. Blancheer de broccoliroosjes in het kokend water gedurende 3 min. Giet af, maar houd 300 ml kookvocht apart en los daarin het bouillonblokje op. Spoel de broccoli onder koud water, zo blijft de kleur mooi groen. Zet opzij tot verder gebruik. Kruid de zalmblokjes met de cajunkruiden. Verwarm een diepe pan met een scheutje olijfolie en bak daarin de zalm op hoog vuur 3 min. aan beide kanten. Haal uit de pan en houd opzij voor verder gebruik. Fruit de knoflook en de gember in dezelfde pan tot de aroma's vrijkomen. Voeg de wortel toe en roerbak 3 min. Voeg vervolgens de broccoliroosjes toe en blus met de kokosmelk en de bouillon. Laat 6 min. sudderen en voeg dan de zalm toe. Werk af met de sesamzaadjes en serveer onmiddellijk.
Bron: dit is een recept van Sandra Bekkari.
Comments