Broccolipuree zonder aardappelen? Klopt! Zo simpel, zo lekker én een echt smaakbommetje. Vandaag serveer ik het met kabeljauw maar ook heel lekker bij gevogelte of steak.
Ingrediënten (2 personen)
2 stukken kabeljauw (+/- 130 gram/stuk)
50 gr garnalen
800 gr broccoli (ik gebruikte een zak uit de diepvries)
1 teen look
1,5 el pijnboompitten
4 blaadjes basilicum
Olijfolie
Zwarte peper
Nootmuskaat
Zeezout
Peterselie
1 kl mosterd
“Een kidsproof gerecht dat je evengoed met kip of steak kan serveren."
Bereiding
Leg de broccoli en look in een pan met water en kook ze 8 tot 10 minuten gaar. Verhit Olijfolie in een pan en bak er de kabeljauwfilets in. Kruid met Peper, zout en peterselie. Giet de broccoli af, laat uitlekken en mix ze samen met de pijnboompitten, basilicum, mosterd, olijfolie, zwarte peper, snuifje zout en nootmuskaat tot een puree. Dresseer de puree op een bord, leg er een stukje kabeljauw op en werk af met garnaaltjes.
Bron: dit is een recept van Puurgezond.be.
댓글