top of page
Els

Broccolipuree met kabeljauw en garnalen

Bijgewerkt op: 10 jan 2022

Broccolipuree zonder aardappelen? Klopt! Zo simpel, zo lekker én een echt smaakbommetje. Vandaag serveer ik het met kabeljauw maar ook heel lekker bij gevogelte of steak.

Ingrediënten (2 personen)

2 stukken kabeljauw (+/- 130 gram/stuk)

50 gr garnalen

800 gr broccoli (ik gebruikte een zak uit de diepvries)

1 teen look

1,5 el pijnboompitten

4 blaadjes basilicum

Olijfolie

Zwarte peper

Nootmuskaat

Zeezout

Peterselie

1 kl mosterd

“Een kidsproof gerecht dat je evengoed met kip of steak kan serveren."

Bereiding

Leg de broccoli en look in een pan met water en kook ze 8 tot 10 minuten gaar. Verhit Olijfolie in een pan en bak er de kabeljauwfilets in. Kruid met Peper, zout en peterselie. Giet de broccoli af, laat uitlekken en mix ze samen met de pijnboompitten, basilicum, mosterd, olijfolie, zwarte peper, snuifje zout en nootmuskaat tot een puree. Dresseer de puree op een bord, leg er een stukje kabeljauw op en werk af met garnaaltjes.


Bron: dit is een recept van Puurgezond.be.

734 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

댓글


bottom of page