top of page
Els

Butternut Pompoensoep

Bijgewerkt op: 9 dec 2024


Deze pompoensoep maakte ik een paar jaar geleden voor het eerst en komt elke winter meermaals op tafel. Een kom van deze lekker kruidige dikke soep vult je maag zonder brood. Het recept ken ik intussen uit mijn hoofd maar ik deel het graag met jullie.

Ingrediënten (4 personen)

1 Butternut

2 grote uien

1 teentje look

5 el olijfolie

4 kipbouillon blokjes

2,5 l water

1 kl Komijn

1 kl Tijm

Peper en zou naar smaak

“Heerlijk, kruidig, fluweelzacht én romig. Zo omschrijf ik deze pompoensoep die je maag vult zonder brood. ”

Bereiding

Verwarm de oven op 180 °C. Reinig en versnijd de butternut in grove stukken. Ik laat de schil er aan omdat die net de soep wat aandikt en toch fluweelzacht maakt. Verwijder de zaadjes. Pel en snij de ui in grove stukken. Leg de stukken pompoen en de ui in een grote ovenschaal. Giet er 5 el olijfolie over, kruid met 1 el komijn, 1 el tijm, peper en zout. Zet de schaal 30 min. in de oven op 180 °C. Voeg daarna de pompoen en de ui in een grote kookpot. Overgiet met 2,5 l water en 4 kipbouillon blokjes. Laat nog 20 min. koken. De butternutschil is zacht geworden. Je kan nu vlot beginnen mixen. Laat daarna nog 2 min. koken. Serveer de soep in een mooie kom en geniet van je lekkere én gezonde lunch zonder brood.

Weinig tijd?

Koop de kant-en-klare versie pompoenstukjes in de winkel en volg dezelfde handelingen zoals hierboven.

39 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Slasoep

Comments


bottom of page