Vijgen zijn rijk aan polyfenolen, mineralen en vezels. Ze zijn goed voor hart en bloedvaten, en werken tegen ontstekingen, constipatie en bronchitis. Daarom komt dit recept wel eens als lunch op mijn weekmenu. Zo eenvoudig, lekker en snel te bereiden.
Ingrediënten (2 personen)
6 tot 8 vijgen
120 g feta
1 handvol verse kruiden bv. basilicum
Pijnboompitten
“Vijgen maken gelukkig, ze zijn een waar genot, een goddelijke vrucht.”
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180° C. Bruin de pijnboompitten een 7-tal minuten in de oven. Snijd de vijgen in dunnen plakjes en schik ze op een bord. Verkruimel de feta met je handen over de vijgen en strooi er de geroosterde pijnboompitten over. Kruid enkel met zwarte peper en wat verse kruiden zoals basilicum (zeker geen zout). Giet er flink wat olijfolie over.
Bron: dit is een recept van Puur Genieten, van Pascale Naessens.
Comments