top of page
Els

Carpaccio van vijgen met feta

Vijgen zijn rijk aan polyfenolen, mineralen en vezels. Ze zijn goed voor hart en bloedvaten, en werken tegen ontstekingen, constipatie en bronchitis. Daarom komt dit recept wel eens als lunch op mijn weekmenu. Zo eenvoudig, lekker en snel te bereiden.

Ingrediënten (2 personen)

6 tot 8 vijgen

120 g feta

1 handvol verse kruiden bv. basilicum

Pijnboompitten

“Vijgen maken gelukkig, ze zijn een waar genot, een goddelijke vrucht.”

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° C. Bruin de pijnboompitten een 7-tal minuten in de oven. Snijd de vijgen in dunnen plakjes en schik ze op een bord. Verkruimel de feta met je handen over de vijgen en strooi er de geroosterde pijnboompitten over. Kruid enkel met zwarte peper en wat verse kruiden zoals basilicum (zeker geen zout). Giet er flink wat olijfolie over.


Bron: dit is een recept van Puur Genieten, van Pascale Naessens.

6 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Slasoep

Preisoep

Witloofsoep

Comments


bottom of page