top of page
Els

Courgette met gerookte zalm, sojasaus en kappertjes

Geen werk, verrassend lekker en mooi. De combinatie van zuur en zout maakt het heerlijk. Ik maak het vaak klaar als ik gasten ontvang, omdat ik alles mooi van tevoren kan maken.

Ingrediënten (2 personen)

2 courgettes

250 g plakjes gerookte zalm

1 tomaat

3 eetlepels kappertjes

sojasaus

“De combinatie van zuur en zout maakt het heerlijk."

Bereiding

Snijd de tomaat in flinterdunne plakjes. Snijd de courgettes in dunne plakjes met een dunschiller. Giet in een ovenschaal wat olijfolie, leg hierop enkele plakjes courgette, daar bovenop een paar plakjes zalm en lepel er wat kappertjes over. Leg er een nieuwe laag courgette op, zalm en een laagje tomaat (er is dus maar één laag met tomaat, anders krijg je vocht in de schotel) wat kappertjes en eindig met een laag courgette en wat kappertjes. Giet er een flinke scheut olijfolie en sojasaus over en kruid enkel met zwarte peper (sojasaus en gerookte zalm zijn al zout). Zet de schaal 20 minuten in de oven op 180 °C. Overgiet na 10 minuten het geheel met de saus die langs de zijkant vrijkomt. Giet er vlak voor het serveren nog wat saus over.



Bron: dit is een recept van Puur Pascale 2 van Pascale Naessens.

15 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page