Courgetti is een perfect koolhydraatarm alternatief voor pasta. Dit gerecht maken we een tikkeltje Oosters door er sojasaus aan toe te voegen. Komt het water jou al in de mond?
Ingrediënten (2 personen)
250 gr rundsvlees
2 courgettes (of 2 bakjes courgetti kant-en-klaar uit de supermarkt)
0.5 chilipeper
2 limoenen (enkel sap)
40gr pinda's, geroosterd
0.5 el sesamolie
1 broccoli (of 1 diepvrieszak broccoli)
2 lente-uitjes
1 teen look
0.5 bosje basilicum
2 el sojasaus
2.5 el olijfolie extra vierge
“Geen spiraalsnijder in huis? Je kan de courgetti's ook in slierten kant-en-klaar in de meeste supermarkten vinden."
Bereiding
Verwarm de oven voor op 195°C. Maak de broccoli’s schoon en snij ze in roosjes. Leg de (diepgevroren) broccoliroosjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Overgiet met 2 eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster 20 minuten in de oven en draai de roosjes af en toe om. Spoel de courgettes en maak er met een spiraalsnijder courgetti van. Deze stap sla je over indien je courgetti kant-en-klaar hebt gekocht. Bak het rundvlees rosé in een hete pan met 2 eetlepels olijfolie. Laat het vlees 5 minuten rusten in zilverpapier en snij het in fijne reepjes. Pel en pers de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snij ‘m fijn zonder de zaadjes. Maak een dressing van de sesamolie, de sojasaus, het limoensap, de knoflook en de chilipeper. Hak de pindanoten en lente-uitjes grof. Bak de courgetti 2 minuten in een pan met 1 eetlepel olijfolie. Verdeel de courgetti over de borden en leg er het rundvlees en de broccoli op. Werk af met de dressing, de pindanoten, de lente-uitjes en het basilicum.
Bron: dit is een recept van Libelle-lekker.be
Comments