Courgetti zitten niet alleen boordevol vitamines maar het is ook nog eens ontzettend lekker. Dat is genieten op z'n vrijdags zonder schuldgevoel.
Ingrediënten (2 personen)
2 courgettes
200 g kerstomaatjes
100 g zachte geitenkaas
50 g pesto
2 el Provençaalse kruiden
een handjevol pijnboompitjes
4 schelletjes Gedroogde ham
Verse basilicum
2 el Fetakaas, verbrokkeld
“Lekker wegdromen van een vakantie in de Italiaanse zon? Dit gerecht helpt je op weg."
Bereiding
Rasp de courgettes tot courgetti met een spiralizer of maak er ‘tagliatelli’ van met een dunschiller als je dat niet hebt. (Je kan het ook kant-en-klaar in de supermarkt vinden). Snij de kerstomaatjes in vieren. Bak de courgetti in een pan met hoge zijden voor 1-2 minuten. Je wil niet dat ze te zacht worden. Roer de pesto en geitenkaas onder de courgetti. Schep voorzichtig om. Kruid naar smaak nog af met peper en zout.
Rooster wat pijnboompitjes. Doe ze op het eind bij de courgetti samen met de tomatenblokjes. Werk de pasta af met eventueel wat ham, verse basilicum en nog wat Fetakaas.
Bron: dit is een recept van Foodblogger Ellen van kokerellen.be
Comments