top of page
Els

Courgetti met geitenkaas en pesto

Bijgewerkt op: 21 mei 2021

Courgetti zitten niet alleen boordevol vitamines maar het is ook nog eens ontzettend lekker. Dat is genieten op z'n vrijdags zonder schuldgevoel.

Ingrediënten (2 personen)

2 courgettes

200 g kerstomaatjes

100 g zachte geitenkaas

50 g pesto

2 el Provençaalse kruiden

een handjevol pijnboompitjes

4 schelletjes Gedroogde ham

Verse basilicum

2 el Fetakaas, verbrokkeld

“Lekker wegdromen van een vakantie in de Italiaanse zon? Dit gerecht helpt je op weg."

Bereiding

Rasp de courgettes tot courgetti met een spiralizer of maak er ‘tagliatelli’ van met een dunschiller als je dat niet hebt. (Je kan het ook kant-en-klaar in de supermarkt vinden). Snij de kerstomaatjes in vieren. Bak de courgetti in een pan met hoge zijden voor 1-2 minuten. Je wil niet dat ze te zacht worden. Roer de pesto en geitenkaas onder de courgetti. Schep voorzichtig om. Kruid naar smaak nog af met peper en zout.

Rooster wat pijnboompitjes. Doe ze op het eind bij de courgetti samen met de tomatenblokjes. Werk de pasta af met eventueel wat ham, verse basilicum en nog wat Fetakaas.



Bron: dit is een recept van Foodblogger Ellen van kokerellen.be

38 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page