Zonder veel gedoe heb je een heerlijk gezond hoofdgerecht op tafel getoverd.
Ingrediënten (1 persoon)
1 stuks eendenborstfilet
3 regenboogwortels
150 gr spruiten, geschoond
2 el ghee of olijfolie
10 pecannoten
verse rozemarijn
zout en peper naar smaak
“Ook lekker als hoofdgerecht tijdens het kerstdiner."
Bereiding
Haal de eendenborstfilet uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Snijd de eend in op de vetlaag. Snijd alleen in het vet en niet in het vlees. Wrijf de vleeskant in met peper en zout en naar smaak.
Schil de wortelen, snijd de spruitjes doormidden. Verwarm een pan op een middelhoog vuur. Leg de eendenfilet in de pan met de vetlaag naar beneden. Bak de eend 8 minuten op de vetlaag en draai de eend dan om. Bak nog 2 minuten. Haal uit de pan en leg in aluminiumfolie. Verhoog de temperatuur van het vuur. Voeg wat extra ghee of olijfolie toe aan de pan. Voeg de wortels en spruiten toe en bak in 10 minuten gaar. Gebruik een deksel op de pan om de groente sneller te laten garen. Rooster of bak de pecannoten eventueel kort in een andere pan. Verdeel de groenten over je bord. Snijd de eend in plakjes en verdeel over je bord. Garneer met verse, pecannoten, kruiden, grof zout en peper.
Mogen er bij jou een paar of meer kilootjes af?
Kan je een reset gebruiken? Heb je nood aan energie? Heb je een doffe huid? Wil je beter slapen? Heb je stress? Zijn je hormonen uit balans? Klaar voor een nieuwe start?
Boek dan snel je gezondheidsgesprek. Ik bekijk samen met jou welk RainPharma voedingsprogramma voor jou geschikt is. Je kan zowel voor het RainPharma Balance Dieet als voor het Smart Nutrition Project bij Naturein terecht. Opvolging en lekkere gerechtjes verzekerd!
Boek je gesprek via hallo@naturein.be
Comments