Dit Mediterraans gerecht waant je onmiddellijk in Griekenland of het Zuiden van Frankrijk. Alle ingrediënten bij elkaar in een ovenschaal en that's it! Supersimpel, puur, gezond én glutenvrij!
Ingrediënten (2 personen)
250 gram kippenhaasje
400 gram feta
500 gram cherrytomaten, gehalveerd
150 gram zwarte olijven, ontpit
1 teen look, fijngehakt
1 el verse oregano, grof gehakt (of 1 tl gedroogd)
1 el verse rozemarijn, grof gehakt (of 1 tl gedroogd)
1 el verse basilicum, grof gehakt (of 1 tl gedroogd)
Extra Vierge olijfolie
peper en zout
“Als de feta afkoelt zal die hard worden. Zet de schotel terug in de oven om de kaas opnieuw te laten smelten. Trouwens ook lekker met een beetje pasta voor die kleine smullers."
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Voeg 2 el olijfolie in een kleine ovenschaal. Leg de fetablok in de ovenschaal. Omring met de cherrytomaten en olijven. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met de verse kruiden, peper en zout. Bak gedurende 20 minuten in de oven. Ondertussen bak je de kippenhaasjes in een pan en kruid je ze met peper en zout. Rooster de feta nog 1 à 2 minuten, tot de kaas aan de bovenkant bruin is. Garneer met eventuele overgebleven verse kruiden en serveer direct.
Bron: dit is een recept van aberdeenskitchen.
Comentarios