Deze gebakken kip met pastinaakfrietjes is ideaal voor een zondagse familielunch.
Ingrediënten (2 personen)
2 el extra vierge kokosolie
1 grote dubbele kippenbouten
1 grote pastinaak, in frietjes
zwarte peper en zeezout
rozemarijn
1 handvol kerstomaatjes
1 kleine komkommer
4 handenvol gemengde sla
extra vierge olijfolie
citroensap
“Vervang de pastinaakfrietjes ook eens door peterseliewortel of zoete aardappel.”
Bereiding
Verwarm een lepel kokosolie in een grote braadpan. Bak de kippenbouten enkele minuten goudbruin op een hoog vuur. Verlaag daarna het vuur, voeg wat water toe en sluit de pan af met een deksel. Laat een uur of langer stoven op een medium-laag vuurtje tot het vlees volledig gaar is en gemakkelijk van de bouten komt. Neem 5 minuten voor het serveren het deksel weg en verhoog het vuur voor een krokant korstje. Verwarm de oven voor op 175° C. Vet een bakplaat in met een beetje koksolie of bedek ze met bakpapier. Snijd de pastinaak in frietjes en breng ze op smaak met wat gesmolten kokosolie, peper, zout en rozemarijn. Bak 10 minuten of langer. Halveer de kerstomaatjes en snijd de komkommer in schijfjes. Meng met de sla en breng op smaak met extra vierge olijfolie, citroensap, peper en zout.
Serveer met de pastinaakfrietjes en de gebakken kip.
Bron: dit is een recept van Het Keto Plan van Julie's Lifestyle.
コメント