Niet alleen mooi op je bord maar ook nog eens één van de lievelingsgerechten van Pascale Naessens! Bijzonder smaakvol en heel gemakkelijk klaar te maken. Je kan het vegetarisch eten of heerlijk met een stukje vis of vlees combineren.
Ingrediënten (2 personen)
3 dikke preistengels
200 g feta
50 g geroosterde hazelnoten
5O g bladpeterselie
optioneel (een stuk vis of vlees)
“Dit gerecht kan je perfect zonder vlees of vis eten. Is het voor jou te eentonig? Bak er dan een lekker stukje kabeljauw of kip bij."
Bereiding
Snijd de onderste 15 cm van de prei, maar laat de wortels eraan. Verwijder de buitenste drie bladeren. Was de prei en de wortel grondig. Snijd de preistukken overlangs in tweeën (de wortel houdt de bladeren bij elkaar).
Giet een flinke scheut olijfolie in een pan, leg de preistukken met de open kant naar beneden en bak ze licht bruin. Draai ze voorzichtig om en giet er water bij zodat de prei 1 cm onder water staat. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pan en kook de prei in ca. 15 minuten gaar.
Verbrokkel intussen de feta en hak de peterselie en de noten grof, voeg alles samen en meng met een scheut olijfolie. Haal de prei uit de pan, laat ze even uitlekken en leg ze met de opengesneden kant naar boven. Lepel het feta-notenmengsel eroverheen.
Bron: dit is een recept van Pascale Naessens.
Comments