Gegrilde zalm met komkommer-Quinoasalade
- Els
- 27 jan
- 2 minuten om te lezen
Een frisse en voedzame combinatie. De zalm, knapperige komkommer en luchtige quinoa vormen samen een smaakvol geheel. Perfect voor een lichte maaltijd.

Ingrediënten (1 persoon)
150 gr zalmfilet met vel
0.5 teentje look
1 lente-ui
verse kruiden (peterselie, basilicum, munt)
1 kleine sjalot
1 komkommer
20 g quinoa (ongekookt - Meestal bevat 1 builtje 75 gram dus maak gerust ineens 3 porties klaar van dit gerecht.)
0.5 el gember
olijfolie
peper en zout
“ Voeg wat geroosterde amandelschaafsel of pistachenoten toe voor een lekkere crunch. En vergeet niet om wat extra voor de lunch te bereiden."
Bereiding
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Snij de lente-uien fijn en de komkommer in stukjes. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan. Fruit de sjalot, de knoflook en de gember glazig. Laat een beetje karamelliseren. Meng met de quinoa en doe de overige kruiden erbij. Kruid de zalm met peper en zout. Gril de zalm 3 minuten op de velkant, draai hem om en laat zo nog 3 minuten verder garen. Serveer de zalm met de heerlijke quinoasalade.
Bron: Libelle Lekker
Mogen er bij jou een paar of meer kilootjes af?
Kan je een reset gebruiken? Heb je nood aan energie? Heb je een doffe huid? Wil je beter slapen? Heb je stress? Zijn je hormonen uit balans? Klaar voor een nieuwe start?
Boek dan snel je gezondheidsgesprek. Ik bekijk samen met jou welk RainPharma voedingsprogramma voor jou geschikt is. Je kan zowel voor het RainPharma Balance Dieet als voor het Smart Nutrition Project bij Naturein terecht. Opvolging en lekkere gerechtjes verzekerd!
Boek je gesprek via hallo@naturein.be
Comments