Mijn favoriete winteringrediënten zijn zonder twijfel pompoen, pastinaak en knolselder. De heerlijke zoete smaak van knolselderij en de pompoen combineert supergoed met het aroma van de appels. Je kan dit gerecht perfect vegetarisch houden en zo opeten. Mocht je jezelf toch een kleine guilty pleasure gunnen, bak er dan een kipfilet bij.
Ingrediënten (2 personen)
2 kipfilets (optioneel)
500 gr pastinaak
500 gr knolselder
500 gr pompoen
2 rode appelen
Verse rozemarijn
Olijfolie
Zeezout
2 blokjes kippenbouillon
“Je kan deze ovenschotel ook met andere groenten maken zoals wortelen, paprika en venkel."
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een grote bakplaat met bakpapier. Schil de knolselder, de pastinaak en de pompoen, snij ze in stukken. Leg de groenten op de bakplaat, besprenkel met olijfolie en meng goed zodat alle stukken met een laagje olie bedekt zijn. Rooster ze 20 minuten. Spoel en halveer de appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in part jes. Leg ze bij de groenten op de bakplaat en zet nog 20 minuten in de oven, of tot ze goudgeel en zacht zijn. Meng in een kom de rozemarijn en het zeezout; gebruik je vingers om deze smaakmakers goed door elkaar te kneden. Bestrooi de geroosterde groenten met het rozemarijnzout en meng goed. Bak je kipfilet goudgeel en kruid met peper en zeezout.
Laat het smaken.
Bron: dit is een recept van Libelle Lekker.
Comments