Al eens geroosterde asperges geprobeerd? Doen! Dit gerecht van Yotam Ottolenghi geeft je meteen een zalig lente-gevoel en is verbluffend lekker.
Ingrediënten (2 personen)
2 stukjes kip of steak
600gr groene asperges
3 el olijfolie
30 gr amandelschilfers
3 el kappertjes, uitgelekt
60 gr dille, fijngehakt
Zout en zwarte peper
“Heerlijk met een lekker stukje kip of steak. "
Bereiding
Verwarm de oven op 200 °C. Verdeel de asperges op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk met de olijfolie en breng op smaak met zout en zwarte peper. Rooster ze 12-15 min. in de oven of tot ze zacht en bruin zijn. Ondertussen voeg je 2 el olijfolie in een kleine pan. Voeg de gesneden amandelen toe rooster ze tot ze mooi bruin kleuren. 1 à 2 minuten volstaat én regelmatig roere is een must. Roer de kappertjes erdoor en bak ze mee gedurende een minuut. Schep de amandel-kappertjesmengsel over de asperges. Bestrooi met de dille en serveer warm met een heerlijk stukje kip of steak.
Bron: dit is een recept van Yotam Ottolenghi.
Comments