top of page
Els

Geroosterde asperges met amandelen, kappertjes en dille

Al eens geroosterde asperges geprobeerd? Doen! Dit gerecht van Yotam Ottolenghi geeft je meteen een zalig lente-gevoel en is verbluffend lekker.

Ingrediënten (2 personen)

2 stukjes kip of steak

600gr groene asperges

3 el olijfolie

30 gr amandelschilfers

3 el kappertjes, uitgelekt

60 gr dille, fijngehakt

Zout en zwarte peper

“Heerlijk met een lekker stukje kip of steak. "

Bereiding

Verwarm de oven op 200 °C. Verdeel de asperges op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk met de olijfolie en breng op smaak met zout en zwarte peper. Rooster ze 12-15 min. in de oven of tot ze zacht en bruin zijn. Ondertussen voeg je 2 el olijfolie in een kleine pan. Voeg de gesneden amandelen toe rooster ze tot ze mooi bruin kleuren. 1 à 2 minuten volstaat én regelmatig roere is een must. Roer de kappertjes erdoor en bak ze mee gedurende een minuut. Schep de amandel-kappertjesmengsel over de asperges. Bestrooi met de dille en serveer warm met een heerlijk stukje kip of steak.



Bron: dit is een recept van Yotam Ottolenghi.

67 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page