Frietjes ongezond? Niet als je ze van wortels maakt. Met dit gerecht maak je al je tafelgasten blij. En bovendien scoort- deze magere vissoort, goed bij kinderen én is het geen bedreigde vis. win-win-win-win...
Ingrediënten (2 personen)
400 gr hondshaai
2 preiwitten (dikke)
400 gr wortelen
2 takjes tijm
1 handje kervel
40 gr geraspte harde geitenkaas
40 ml groentebouillon
2 el olijfolie
“Wees creatief en varieer de week erop met andere vissoorten."
Bereiding
Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de wortelen en snij in dikke frietjes. Meng ze met 2 eetlepels olijfolie, de harde geitenkaas en de tijmblaadjes. Kruid met peper en zout. Leg ze op een bakplaat en bak ze in 35 minuten goudbruin in de oven. Bereid intussen de hondshaai en de prei. Snij de hondshaai in mootjes van 5 cm. Spoel de prei en snij ook die in stukken van 5 cm. Verhit een scheut olijfolie in een grote braadpan en leg de stukjes hondshaai en prei door elkaar. Kruid met peper en zout, blus met de groentebouillon en dek af. Laat op een zacht vuur garen. Keer na 5 minuten alles om, kruid opnieuw met peper en zout en laat nog even onafgedekt garen tot de hondshaai zacht is en van de graat valt. Hak de kervel fijn. Serveer de hondshaai en prei met de wortelfrietjes. Werk af met de kervel.
Bron: dit is een recept van Libelle-Lekker.
Comentarios