Dit gevogelte stoofpotje lijkt op pita maar dan koolhydraatarm, glutenvrij en suikervrij. Ik mis groenten in de meeste gyros en het vlees is ook vaak niet van topkwaliteit. Daarom deze gezonde versie.
Ingrediënten (2 personen)
250gr kippenborst (in reepjes snijden)
1/4 bloemkool
0,5 courgette
0,5 rode paprika
0,5 groene paprika
kleine uitjes of 1 grote ui
1,5 teentjes look
2 wortelen
Verse Koriander
currypoeder
paprikapoeder
groentebouillon
150 ml water
“Mijn tip? Maak het gerecht een dag op voorhand of maak dubbele porties zodat je er de volgende dag 's middags of 's avonds opnieuw van kan eten.”
Bereiding
Reinig en versnijd de groenten. Dit mag zeker in grove stukken want het is een stoofpotje. Pers de look. Laat vetstof smelten en fruit de ui samen met de look, voeg hierna de kip toe. Laat de kip even aankleuren, en voeg daarna de wortel en paprika toe. Laat dit stoven op een zacht vuurtje. Voeg na enkele minuten de courgette en bloemkool toe. Overgiet dit mengsel met je zelfgemaakte kruidensausje (150 ml water, 1 kl paprikapoeder, 1 kl curry, en 1 kl groentebouillon of een half blokje). Laat dit verder sudderen op een laag vuurtje en roer regelmatig eens om. Werk af met koriander.
Tips voor de kids of de non-detoxers?
Serveer met een lekker naanbroodje.
Bron: dit is een recept van Mamasgezondetips; snele en gezonde recepten voor het hele gezin.
Comments