Deze gezonde brownies zijn vetvrij, suikervrij, glutenvrij, lactosevrij én superlekker en makkelijk om te maken!
Ingrediënten
Prikstokjes
250 gram ontpitte dadels
250 ml ongezoete appelmoes
75 gram cacaopoeder
1 tl vanille-extract (of aroma)
3 eieren
150 gram amandelmeel
1 tl bakpoeder
150 gram hazelnoten
150 gram extra pure chocolade
frambozen
optioneel garnering: verse munt, bloemsuiker.
“Je kan deze brownies 5 dagen bewaren in een goed afgesloten voorraadpot. Je kan ze ook invriezen."
Bereiding
Week de ontpitte dadels 10 minuten in een bak met heet water. Laat hierna uitlekken. Verwarm de oven voor op 180 graden (onder- en bovenwarmte). Vet een bakvorm in en bekleed met bakpapier (door het invetten blijft het bakpapier beter zitten). Doe de geweekte dadels hierna samen met de appelmoes in de blender en maal zo fijn mogelijk. Giet het mengsel in een beslagkom en mix hier het cacaopoeder en de vanille er doorheen. Mix ook de eieren erdoor. Wanneer deze zijn opgenomen voeg je ook amandelmeel en bakpoeder toe. Hak de hazelnoten grof en zet 50 gram hiervan apart. Meng 100 gram door het beslag. Neem de bakvorm en giet hier het browniebeslag in. Zet de gezonde brownies voor 45 minuten in de voorverwarmde oven, maar dek na 25 minuten af met aluminiumfolie, zodat de bovenkant niet te donker wordt. Laat volledig afkoelen. Smelt de pure chocolade au bain-marie, giet deze over de brownie, strijk glad en verdeel de overgebleven stukjes hazelnoot erover. Laat de pure chocolade opstijven voor het aansnijden. Smakelijk!
Mogen er bij jou een paar of meer kilootjes af?
Kan je een reset gebruiken? Heb je nood aan energie? Heb je een doffe huid? Wil je beter slapen? Heb je stress? Zijn je hormonen uit balans? Klaar voor een nieuwe start?
Boek dan snel je gezondheidsgesprek. Ik bekijk samen met jou welk RainPharma voedingsprogramma voor jou geschikt is. Je kan zowel voor het RainPharma Balance Dieet als voor het Smart Nutrition Project bij Naturein terecht. Opvolging en lekkere gerechtjes verzekerd!
Boek je gesprek via hallo@naturein.be
Comments