top of page
Els

Groentenoedels met zalm

Deze ratatouille groentenoedels is een leuke manier om seizoensgroenten creatief te presenteren. Serveer met een stukje vette vis.

Ingrediënten (2 personen)

1 broccoli

1/2 kleine knolselder

1 bakje (250 g) champignons

3 el extra vierge kokosolie (grasboter of olijfolie)

2 stukken zalmfilet op vel (150 g per stuk)

zwarte peper en zeezout

3 kleine courgettes

2 wortels

“Vervang het stukje vette vis eventueel door tempé of een ander vegan alternatief.”

Bereiding

Snijd de broccoli in roosjes en de geschilde stam in blokjes. Breng water aan de kook in een pot en kook beetgaar. Schil ondertussen de knolselder en snijd hem in kleine blokjes. Snijd de champignons in partjes. Verwarm 2 lepels kokosolie in een tweede kookpot om de groenten aan te stoven. Bak eerst de knolselder gaar en daarna de champignons goudbruin. Kruid met peper en zout.

Smelt een lepel kokosolie in een braadpan en leg de zalmfilets op de velkant in de hete pan. Zet het vuur na een paar minuten zachter en laat de vis 10 minuten of langer garen. Gebruik een spiraalsnijder om noedels te maken van de courgettes en wortels. Meng de gekookte broccoli onder de knolselder en champignons en roer goed. Serveer de groentenoedels met de gebakken groenten en de zalm. Werk eventueel af met fijne reepjes gekookte peultjes of verse basilicum.


Bron: dit is een recept van Het Keto Plan van Julie's Lifestyle.

149 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page