Het moet niet altijd speciaal zijn. We verlangen soms ook naar een "goeie klassieker". Daarom mijn healthy spaghetti met mager gehakt én courgetti. Dat maakt deze spaghetti boordevol groenten superlekker.
Ingrediënten (2 personen)
250 gr rundergehakt
1 zakje voorgesneden spaghettigroenten
2 doosjes courgetteslierten (je kan ze ook zelf maken met een spiraalsnijder, reken 1 courgette per persoon)
1 blik tomaten
paprikapoeder
oregano
tijm
basilicum
marjolein
peper en zout
Wie van pikant houdt kan er een Spaans pepertje in doen.
“Mijn tip? Voeg de courgetteslierten pas de laatste minuut toe. Anders verdwijnen ze mee in je groentesaus.”
Bereiding
Verhit kokosolie in een pan en bak het rundergehakt. Kruid met paprikapoeder, oregano, tijm, basilicum, marjolein, peper en zout. Verhit kokosolie in een pot en bak de voorgesneden spaghettigroenten. Na 10 minuten aanstoven mag het vlees erbij. Voeg een blik tomatensaus toe en laat 15 à 20 min. zacht pruttelen. Kruid naar smaak met peper en zout. Bijna klaar om op te dienen. De courgetteslierten mogen er nu bij. Zorg dat de saus en de courgetteslierten goed gemengd zijn. Ik geef de slieren maar 1 à 2 minuten om warm te worden. Het blijft een beetje knapperig waardoor het lijkt op spaghetti.
Smakelijk!
Tips voor de kids of de non-detoxers?
Mijn dochter van twee eet dit gewoon mee. :-)
Comments