Een gezonde, goedvullende en snelle borrelhap zijn deze simpel gekruide aperitiefnoten. Je kan zelf je notenmix samenstellen. Ga zeker ook eens bij Lidl kijken want daar zijn de noten goedkoper in vergelijking met andere supermarkten. Probeer deze aperitiefhap met mate te eten want teveel noten is dan ook weer niet goed voor onze calorieën.
Ingrediënten (2 personen)
1 handje ongebrande, ongezouten pecannoten handje ongebrande, ongezouten walnoten
handje ongebrande, ongezouten blanke amandelen
handje ongebrande, ongezouten cashewnoten
1.5 eetlepel olijfolie
1 kleine theelepel zeezout
flinke snuf peper
1 kleine theelepel knoflookpoeder
1 kleine theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel cayennepeper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de noten, olijfolie en kruiden goed door elkaar, zodat alle kruiden over de noten verdeeld zijn. Leg alles op een bakplaat met bakpapier. Let op dat de noten goed verspreid liggen op de bakplaat. Zet de noten 8 minuten in de oven en schep ze na 4 minuten om met een lepel, zodat alle kanten goed garen. Laat de noten goed afkoelen voordat je ervan gaat smullen (Tip: haal het bakpapier van de bakplaat af en leg het op het aanrecht, dan koelen ze sneller af).
Bron: dit is een recept van Chickslovefood.com
Comments