Deze honing-mosterdzalm is heerlijk, makkelijk te maken én zit boordevol met kleine verrassende accenten. In combinatie met de knapperige rauwe courgettesalade een zomerse knaller!
Ingrediënten (2 personen)
Honingmosterdzalm
1 grote zalmfilet
1 el mosterd met zichtbare mosterdzaadjes
2 el honing
2 tenen look, gehakt
paprikapoeder
Peper en zout
Extra Vierge Olijfolie
Knapperige groentesalade
1 courgette, in dunnen plakjes of in kleine blokjes
1 gele zomerpompoen, in dunne plakjes of in kleine blokjes
250 gram kerstomaten, gehalveerd
1 lente-ui, fijngehakt
1 mix van kiemen of tuinkers
1 el pijnboompitten, geroosterd
1 el honing
1 citroen, sap en rasp
Peper en zout
“Dep je zalmfilet droog met keukenpapier voordat je hem kookt. Kook de zalm niet te gaar. We raden aan om het na 15 minuten te testen. Om te testen of het gaar is, steek je een vork in en draai je voorzichtig. De zalm is gaar zodra deze ondoorzichtig wordt en begint te schilferen. Als het langer nodig heeft, kook het dan in stappen van 5 minuten totdat de gewenste gaarheid is bereikt."
Bereiding
Verwarm de oven tot 200 ° C. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Leg de zalm met de huid naar beneden op de folie. Klop in een kleine kom de gemalen mosterd, honing, knoflook, zout, peper en paprikapoeder. Bestrooi de zalm met de honing-mosterdsaus en spreid deze uit zodat de hele filet bedekt is. Bak in een voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot de zalm gemakkelijk uit elkaar valt met een vork.
Terwijl de zalm aan het bakken is, maak je de knapperige courgettesalade. Klop in een kleine kom de olijfolie, het citroensap, de honing, het zout en de peper tot ze volledig zijn opgenomen. Neem een grote kom en voeg de courgette, zomerpompoen, tomaten en lente-ui toe.
Serveer de rauwe courgettesalade direct op de filet en bestrooi met de kiemen en geroosterde pijnboompitten.
Bron: dit is een recept van aberdeenskitchen.
コメント