top of page
Els

Nasi van bloemkoolrijst met kipgehakt en een spiegelei

Bijgewerkt op: 25 apr 2022

Deze nasi is samengesteld met typisch Belgische groenten zoals bloemkool, wortel en selder. Selder zit boordevol vitaminen en antioxidanten. Net dat wat we nodig hebben tijdens onze detox week. Geniet van dit lekker knapperig recept.

Ingrediënten (2 personen)

200 gr kip, gemalen in de blender

1 sjalot

1 stengel selder

0,5 bloemkool of bloemkoolrijst uit de diepvries

1 wortel

1 stengel prei

1 lente-ui

0,5 bosje koriander

0,5 limoen

1 el cashewnoten

2 eieren

1 el sojasaus

0,5 el vissaus

kokosolie

Peper en zout

“Varieer met groenten zoals spitskool, rode ui, paprika,... "

Bereiding

Mix de kip in de blender tot kipgehakt. Verdeel de bloemkool in roosjes en maal ze fijn in de blender of maak het je gemakkelijk en kies voor bloemkoolrijst uit de diepvries. Pel en snipper de sjalot. Schil de wortelen en snij ze in kleine blokjes. Maak de selder en prei schoon. Snij de selder in fijne boogjes en de prei in fijne ringetjes. Spoel en snipper de koriander. Verhit kokosolie in een wok en roerbak het kipgehakt goudbruin. Blus met de sojasaus, de vissaus en het limoensap. Schep uit de pan. Verhit opnieuw kokosolie in de wok en roerbak de sjalot, selder, prei en wortelen 5 minuten. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak nog enkele minuten. Voeg het kipgehakt toe en breng op smaak met peper, zout en koriander. Verhit kokosolie in een koekenpan en bak er 2 spiegeleieren in. Maak het lente-uitje schoon en snipper fijn. Serveer de bloemkoolrijst met de spiegeleitjes, werk af met de lente-ui en cashewnoten. Lekker met een extra partje limoen.



Bron: dit is een recept van Libelle Lekker.

37 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page