Hutsepot is een Vlaamse klassieker waar je eindeloos mee kan variëren. Deze versie zit boordevol groenten én bevat geen aardappelen. Oervlaams en binnen de 45 minuten tover je dit heerlijk gerecht op tafel.
Ingrediënten (2 personen)
250gr wortelen, in blokjes of schijfjes
0,5 bloemkool, in roosjes
1 ui, in ringen
2 tenen look, geperst
1,5 el mierikswortelpasta
50 gram geitenkaas
50 gram feta
1 el Extra Vierge olijfolie
1 el verse peterselie, fijngesneden
Peper en zeezout
“Je kan eindeloos variëren met hutsepot. Maak deze variant ook eens met pastinaak, paprika of voor de kinderen met échte aardappelen. "
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in. Kook de wortel en bloemkool 6 minuten voor. Verwarm olie in een pan en bak hier de ui met knoflook in aan. Meng de ui en knoflook met mierikswortel, geitenkaas, zout en peper. Roer de groenten erdoor en verdeel dit over de ovenschaal. Verdeel hierover de olijfolie en de feta. Bak de schotel 20-25 minuten in de oven. Garneer voor het serveren met de fijngehakte peterselie.
Bron: dit is een recept van Brenda kookt.
Comments