top of page
Els

Pastinaakpuree met gestoofd witloof, garnalen en een gepocheerd eitje

Pastinaak en witloof combineren? Jazeker! Dit duo zit boordevol vitamine c, vezels en foliumzuur. Lekker gezond en heerlijk in combinatie met de garnaaltjes en het gepocheerd eitje. Een lekker Belgisch recept om duimen en vingers van af te likken.

Ingrediënten (2 personen)

150 gr garnalen

500 gram pastinaak

4 stronkjes witloof

3 el. Fetakaas

2 eieren

1 el en 1 takje verse tijmblaadjes

1 takje bladpeterselie

2 el olijfolie

azijn (voor het pocheren van het ei)

Scheutje amandelmelk


“Ben je geen krak in het pocheren van eieren? Je kan het vervangen door een spiegelei."

Bereiding

Haal de harde kern uit het witloof en snij de stronkjes overlangs door. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak het witloof goudbruin. Voeg de tijm toe, overgiet het witloof met een glas water, dek af en laat het verder garen. Voeg er eventueel af en toe nog extra water aan toe. Maak ondertussen de puree. Schil de pastinaak, snij ze in gelijke stukken en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en pureer met een el olijfolie en amandelmelk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Snipper de peterselie fijn. Pocheer de eitjes in een hoge kookpot met water en een glas azijn. Draai met een houten lepel rond in het water en breek voorzichtig het ei in het midden van de draaikolk. Pocheer 3 minuten in het water net onder het kookpunt. Lepel de puree en het witloof op een bord, werk af met een gepocheerd eitje, garnalen en de gesnipperde bladpeterselie.



Bron: dit is een recept van Libelle Lekker.

32 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page