Knapperige en sappige komkommerschijfhapjes met een romige avocadosaus.
Ingrediënten
1 eetlepel olie
1 eetlepel Creoolse kruiden (paprika, zwarte peper, knoflook, oregano en tijm)
450 gram scampi's, gepeld en schoongemaakt
1 komkommer, in plakjes gesneden
Avocadosaus:
1 avocado, geprakt
1 lente-ui, fijn gesneden of gehakt
2 eetlepels koriander en/of peterselie, gehakt
1 eetlepel citroensap
Zout en cayennepeper naar smaak
Bereiding
Meng de scampi's met de olie en de kruiden en bak ze in een voorverwarmde (middelhoge temperatuur) pan tot ze licht zwartgeblakerd zijn, ongeveer 2-3 minuten per kant. Snijd de komkommer in schijfjes van 0.5 cm. Meng alle ingrediënten voor de avocadosaus. Stel de hapjes samen door de komkommerschijfjes te beleggen met avocadosaus met daarbovenop de scampi's en een blaadje koriander.
Comments