Een super voedzaam gerecht met kortgebakken spinazie, pulled zalm en verkruimelde feta on top. Supersnel klaar en ZO lekker!
Ingrediënten (2 personen)
2 zalmfilets
400 gr bloemkoolrijst
400 gr verse spinazie
8 zoete kerstomaatjes
1 sjalot
75 gr feta
1 el sojasaus
1 el olijfolie extra vierge
“Hou je van pit? Dan kan je een Spaanse peper toevoegen om het gerecht wat pikanter te maken."
Bereiding
Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan en bak de zalmfilets gaar. Snipper de sjalot. Verhit weer een scheutje olijfolie in een wok en fruit de sjalot kort aan. Voeg de spinazie en bloemkoolrijst toe en wok tot de spinazie geslonken is. Breng het geheel op smaak met een snuf peper en sojasaus. Halveer de cherry tomaatjes en bak ze een paar minuten mee. Trek de gebakken zalm met twee vorken uit elkaar. Verdeel de spinaziewok en gebakken zalm over twee borden. Verkruimel de feta on top en genieten maaaaar!
Bron: dit is een recept van Beaufool.nl.
Comments