top of page
Els

Stoofpotje met kip

Stoofpotjes zijn favoriet in vele gezinnen. De bereiding is meestal ook erg eenvoudig. Pure ingrediënten die je allemaal samen in de pot zwiert en laat pruttelen. Zonder veel tralala tover je zo een heerlijke maaltijd op tafel.

Ingrediënten (2 personen)

400 gr tomaten in blokjes

1 ui, gesnipperd

2 kippenbouten

6 blaadjes Verse salie, in fijne reepjes

20 gr groene olijven

3 stengels witte selder, in boogjes

2 tenen look, gesnipperd

2 el olijfolie

Gedroogde chilipepers

Peper en zout

“Heerlijk met aardappelen of rijst voor de non-detoxers. De volgende dag is dit stoofpotje nog eens dubbel zo lekker."

Bereiding Maak de groenten schoon. Snij de tomaten in kleine blokjes en de selder in boogjes. Snipper de ui en de knoflook. Snij de salie in fijne reepjes. Verkruimel de chilipepertjes in de vijzel. Verhit de olijfolie in een pan met zware bodem en laat de kippenbouten op matig vuur rondom kleuren. Neem ze uit de pan. Stoof de ui, de knoflook en de selder aan in het braadvet van de kip. Voeg de salie en de pepertjes met de tomaten en de olijven bij de groenten. Leg de kippenbouten weer in de pan en laat afgedekt 30 minuten zachtjes garen. Verdeel de kip met de groenten over warme borden en serveer.


Bron: dit is een recept van Libelle Lekker.

20 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page