top of page
Els

Sugarschnap wok met bloemkoolrijst


Wok staat wekelijks op mijn weekmenu. Het is snel klaar en mijn gezin lust het graag. De bloemkoolrijst is een ontdekking van vorig jaar. Ik dacht dat het waterig was en weinig smaak had maar het tegendeel is waar. Grote fan hier!

Ingrediënten (4 personen)

1 ui

1 teentje look

2 grote wortels

2 paprika

1/2 Romanesco

1 Doosje Sugar snaps

1 courgette

Alpro kokos

400 ml water

1 el gele curry

1 groentebouillon blokje

Bloemkoolrijst (diepvries uit de colruyt of zelf maken met een rasp)

Verse koriander

Een handvol pindanootjes

“Bloemkoolrijst is mijn nieuwe ontdekking van 2020. Het geeft niet de vieze bloemkoolgeur wanneer je een bloemkool zou koken. Gebakken bloemkool is zoveel lekkerder van smaak! ”

Bereiding

Reinig en versnijd de groenten. Geen te kleine, geen te grote stukken. Laat kokosolie smelten in de wokpan en fruit de ui samen met de look. Voeg daarna de wortels, paprika en sugar snaps toe. Laat dit stoven op een zacht vuurtje. Voeg na enkele minuten de courgette en de romanesco toe. Voeg 1 kl gele curry toe. Overgiet de groenten met de Alpro kokos, het groentebouillon blokje en 400 ml water. Laat dit verder sudderen op een laag vuurtje en roer regelmatig eens om. Bak ondertussen de bloemkoolrijst 5 min. in een grote pan met kokosolie. Kruid naar smaak met peper en zout. Werk af met koriander en gehakte pindanootjes.

Tips voor de kids of de non-detoxers?

Voor mijn dochtertje kook ik apart nog een builtje rijst.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page