Een lichte én verfrissende zalmsalade met een pittige dressing in slechts 15 minuten gemaakt? I'm in! Dit gerecht gaat vaker op je weekmenu verschijnen.
Ingrediënten (2 personen)
200 g zalmfilets zonder vel
1 el Extra Vierge Olijfolie
1/4 kleine ui, gesnipperd
1 komkommer, in schijfjes
1/4 bosje koriander, fijngehakt
1/4e bos lente-ui
0.5 bos muntblaadjes
chilivlokken naar smaak
zeezout
Dressing:
1 lange rode chilipeper, in grote stukken
1 klein teentje look
3 el vissaus
3 el limoensap
2 el stevia kristalpoeder
“Maak wat extra voor je salade de volgende middag."
Bereiding
Meng alle ingrediënten van je dressing in de blender (de chilipeper, knoflook, zout, vissaus, limoensap en stevia kristalpoeder)
Kruid de zalmfilets met zout. Verhit een pan op hoog vuur. Als de pan heet is, giet je de olie in de pan. Voeg vervolgens de zalmfilets toe en plaats een deksel van de pan op de zalm zodat de filets zachtjes tegen de bodem van de pan worden gedrukt (ook handig om oliespatten te voorkomen). Bak 2-3 minuten aan elke kant. Breng de filets naar een bord en laat ze rusten.
Doe de ui en komkommer in een grote kom. trek de zalm met je handen in grove stukken en doe ze ook in de kom. De koriander, de lente-ui en de munt mogen er nu ook bij. Besprenkel met de dressing. Hou je van pittig? Voeg er on-top nog wat chilivlokken bij. Smakelijk!
Bron: dit is een recept van Marions Kitchen.
Comments