Deze Thaise viskoekjes op basis van kabeljauw zijn een lekker aperitiefhapje. Je kan er zelf wat meer pit in steken door er cayennepeper aan toe te voegen. Ik vind ze fantastisch lekker en mijn kinderen ook. Nu jij nog.
Ingrediënten (2 personen)
2 bosuitjes 1 teentje knoflook
1 flinke hand verse koriander
250 g kabeljauw
1 el rode currypasta
1 tl vissaus
1 ei
50 g quinoavlokken (in de dieet/gluten-afdeling of in de natuurwinkel)
Bereiding
Snijd de bosui in grove stukken, pel de knoflook en hak de koriander grof. Doe de knoflook, de kabeljauw, de currypasta, de vissaus, het ei, de quinoavlokken en een flinke snuf peper en zout in een keukenmachine en mix tot een glad geheel. Voeg vervolgens de bosui en koriander toe aan het mengsel en mix kort door. De bosui en koriander hoeven niet helemaal fijn gemalen. Verdeel nu het mengsel in 8 balletjes en druk deze een beetje plat. Verhit een laagje olie in een pan en bak de koekjes goudbruin in zo'n 5 minuten. Laat daarna goed uitlekken op keukenpapier. Smakelijk.
Bron: dit is een recept van Chickslovefood.com
Comments