top of page
Els

Weekmenu - week 17

Bijgewerkt op: 22 apr 2022

Een vooraf voor jou samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat voordelen: je eet evenwichtig, bespaart tijd, de recepten zijn eenvoudig én je krijgt er een handig boodschappenlijstje bij.

Ontdek hier de weekmenu samengesteld voor week 17.

Maandag 25/04 - Bloemkoolrisotto met erwtjes, amandelen en zeebaars

Hoe vaak per week eet jij vis? Het antwoord bij mij is allicht: te weinig. Daarom deze lekker lichte risotto op basis van bloemkool met geroosterde amandelschilfers en heerlijk verse zeebaars.


Maak dit recept.



Dinsdag 26/04 - Geroosterde asperges met amandelen, kappertjes en dille

Al eens geroosterde asperges geprobeerd? Doen! Dit gerecht van Yotam Ottolenghi geeft je meteen een zalig lente-gevoel en is verbluffend lekker.


Maak dit recept.





Woensdag 27/04 - Thai chopped chicken salad

Deze simpele Thai chopped chicken salad heeft enorm veel smaak. Pinda, limoen, soja, chili en koriander, afgewerkt met een homemade pindadressing? Gezond, fris én mijn absolute topper. Deze salade staat maandelijks op mijn winkellijstje te blinken.


Maak dit recept.





Donderdag 28/04 - Ovenschotel met bloemkool, wortel en ui

Hutsepot is een Vlaamse klassieker waar je eindeloos mee kan variëren. Deze versie zit boordevol groenten én bevat geen aardappelen. Oervlaams en binnen de 45 minuten tover je dit heerlijk gerecht op tafel.


Maak dit recept.



Vrijdag 29/04 - Courgetti met geitenkaas en pesto

Courgetti zitten niet alleen boordevol vitamines maar het is ook nog eens ontzettend lekker. Dat is genieten op z'n vrijdags zonder schuldgevoel.


Maak dit recept.



Zaterdag 30/04 - Gezond gevogelte stoofpotje

Dit gevogelte stoofpotje lijkt op pita maar dan koolhydraatarm, glutenvrij en suikervrij. Ik mis groenten in de meeste gyros en het vlees is ook vaak niet van topkwaliteit. Daarom deze gezonde versie.


Maak dit recept.




Zondag 01/05 - Vispannetje met asperges

Meestal zitten vispannetjes vol room, kilo's kaas en bloem. Maar nee nee, deze lichte, gezonde versie niet. Heerlijk in combinatie met witte en groene asperges. De vis kan je vervangen met vissoorten naar keuze.


Maak dit recept.






BOODSCHAPPENLIJSTJE (2 personen)

Must-haves voor de SNP

Citroenen voor je ochtendritueel

Plantaardige melk voor je shakes

Verse gember/munt voor je kruidenthee (alternatief: Yogi of Pukka)

Fruit-tienuurtje (voorkeur: bessen, frambozen, aardbeien)

Vlees, vis of vegetarisch alternatief

350 gr zeebaarsfilet

100 gr zalmfilet

100 gr wijtingfilet

50 gr grijze garnalen

2 stukjes kip of steak

250 gr kip

250 gr kippenborst

4 schelletjes gedroogde ham

Groenten

400 gr bloemkoolrijst (diepvries)

200 gr doperwten

600 gr + 250 gr groene asperges

250 gr witte asperges

0,5 zak witte kool

6 wortels

250 gr wortelen

1 bloemkool

3 courgette

200 gr kerstomaten

1 rode paprika

1 groene paprika

4 ui

3 lente-ui

7 tenen look

Fruit

1 limoen

Zuivel, plantaardige zuivel, kaas en eieren

50 gr geitenkaas

1 blok Feta

100 gr zachte geitenkaas

200 ml Alpro Cuisine (of kokosmelk)

Conserven

1 bokaal kappertjes

50 gr pesto

Vetstoffen

Extra Vierge olijfolie

Sesamolie

Rijstazijn

Kokosolie

Noten en zaden

Amandelschilfers

Handvol pinda's (ongezouten)

pijnboompitten

Kruiden

1 bosje verse tijm

1 bosje verse kervel

2 bosjes verse dille

1 bosje verse koriander

1 bosje verse peterselie

1 bosje verse basilicum

1 pikante peper

Peper en zeezout

Kippenkruiden

Provençaalse kruiden

currypoeder

paprikapoeder

Allerlei

Kippenbouillon

Groentebouillon

visbouillon

Pindakaas

Sojasaus

Sambal oelek

Stevia

Mierikswortelpasta

27 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page