Een vooraf voor jou samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat voordelen: je eet evenwichtig, bespaart tijd, de recepten zijn eenvoudig én je krijgt er een handig boodschappenlijstje bij.
Ontdek hier de weekmenu samengesteld voor week 17.
Maandag 25/04 - Bloemkoolrisotto met erwtjes, amandelen en zeebaars
Hoe vaak per week eet jij vis? Het antwoord bij mij is allicht: te weinig. Daarom deze lekker lichte risotto op basis van bloemkool met geroosterde amandelschilfers en heerlijk verse zeebaars.
Maak dit recept.
Dinsdag 26/04 - Geroosterde asperges met amandelen, kappertjes en dille
Al eens geroosterde asperges geprobeerd? Doen! Dit gerecht van Yotam Ottolenghi geeft je meteen een zalig lente-gevoel en is verbluffend lekker.
Maak dit recept.
Woensdag 27/04 - Thai chopped chicken salad
Deze simpele Thai chopped chicken salad heeft enorm veel smaak. Pinda, limoen, soja, chili en koriander, afgewerkt met een homemade pindadressing? Gezond, fris én mijn absolute topper. Deze salade staat maandelijks op mijn winkellijstje te blinken.
Maak dit recept.
Donderdag 28/04 - Ovenschotel met bloemkool, wortel en ui
Hutsepot is een Vlaamse klassieker waar je eindeloos mee kan variëren. Deze versie zit boordevol groenten én bevat geen aardappelen. Oervlaams en binnen de 45 minuten tover je dit heerlijk gerecht op tafel.
Maak dit recept.
Vrijdag 29/04 - Courgetti met geitenkaas en pesto
Courgetti zitten niet alleen boordevol vitamines maar het is ook nog eens ontzettend lekker. Dat is genieten op z'n vrijdags zonder schuldgevoel.
Maak dit recept.
Zaterdag 30/04 - Gezond gevogelte stoofpotje
Dit gevogelte stoofpotje lijkt op pita maar dan koolhydraatarm, glutenvrij en suikervrij. Ik mis groenten in de meeste gyros en het vlees is ook vaak niet van topkwaliteit. Daarom deze gezonde versie.
Maak dit recept.
Zondag 01/05 - Vispannetje met asperges
Meestal zitten vispannetjes vol room, kilo's kaas en bloem. Maar nee nee, deze lichte, gezonde versie niet. Heerlijk in combinatie met witte en groene asperges. De vis kan je vervangen met vissoorten naar keuze.
Maak dit recept.
BOODSCHAPPENLIJSTJE (2 personen)
Must-haves voor de SNP
Citroenen voor je ochtendritueel
Plantaardige melk voor je shakes
Verse gember/munt voor je kruidenthee (alternatief: Yogi of Pukka)
Fruit-tienuurtje (voorkeur: bessen, frambozen, aardbeien)
Vlees, vis of vegetarisch alternatief
350 gr zeebaarsfilet
100 gr zalmfilet
100 gr wijtingfilet
50 gr grijze garnalen
2 stukjes kip of steak
250 gr kip
250 gr kippenborst
4 schelletjes gedroogde ham
Groenten
400 gr bloemkoolrijst (diepvries)
200 gr doperwten
600 gr + 250 gr groene asperges
250 gr witte asperges
0,5 zak witte kool
6 wortels
250 gr wortelen
1 bloemkool
3 courgette
200 gr kerstomaten
1 rode paprika
1 groene paprika
4 ui
3 lente-ui
7 tenen look
Fruit
1 limoen
Zuivel, plantaardige zuivel, kaas en eieren
50 gr geitenkaas
1 blok Feta
100 gr zachte geitenkaas
200 ml Alpro Cuisine (of kokosmelk)
Conserven
1 bokaal kappertjes
50 gr pesto
Vetstoffen
Extra Vierge olijfolie
Sesamolie
Rijstazijn
Kokosolie
Noten en zaden
Amandelschilfers
Handvol pinda's (ongezouten)
pijnboompitten
Kruiden
1 bosje verse tijm
1 bosje verse kervel
2 bosjes verse dille
1 bosje verse koriander
1 bosje verse peterselie
1 bosje verse basilicum
1 pikante peper
Peper en zeezout
Kippenkruiden
Provençaalse kruiden
currypoeder
paprikapoeder
Allerlei
Kippenbouillon
Groentebouillon
visbouillon
Pindakaas
Sojasaus
Sambal oelek
Stevia
Mierikswortelpasta
Commentaires