Een vooraf voor jou samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat voordelen: je eet evenwichtig, bespaart tijd, de recepten zijn eenvoudig én je krijgt er een handig boodschappenlijstje bij.
Ontdek hier de weekmenu samengesteld voor week 19.
Maandag 10/05 - Shakshuka met falafel
Falafel Shakshuka, een heerlijk eenpansgerecht dat binnen de 25 minuten op tafel staat. Heerlijk toch op een Meatless Monday?
Maak dit recept.
Dinsdag 11/05 - Gegrilde steak met Mexicaanse geroosterde groenten
Gegrilde steakreepjes op een bedje van Mexicaanse geroosterde groenten met een fris-pittig koriander-jalapenosalsa? Wedden dat je tafelgenoten onder de indruk zullen zijn?
Maak dit recept.
Woensdag 12/05 - Griekse gemarineerde kip met tzatziki en feta
Waan jezelf in Griekenland met deze gemarineerde kipfilets met frisse tzatziki, knapperige salade en feta. Zo veel lekkere smaken op één bord, en toch lekker licht.
Maak dit recept.
Donderdag 13/05 - Gebakken zeebaars met zuiderse groenten
Op vel gebakken zeebaars met een lekkere portie groentjes. Probeer nu dit heerlijk en puur gerecht van Sandra Bekkari.
Maak dit recept.
Vrijdag 14/05 - Vegetarische worstjes met geroosterde groentefrietjes
We weten al langer dan vandaag dat frietjes niet enkel van aardappelen lekker zijn. Daarom op vrijdag lekkere groentefrietjes in de oven met vegetarische worstjes.
Maak dit recept.
Zaterdag 15/05 - Waterzooi van vis met courgetti
Een Gentse klassieker in een lekker gezond jasje. Een verrassend lekkere combinatie met heerlijk veel groentjes op je bord.
Maak dit recept.
Zondag 16/05 - Zoete aardappelexplosie
Vullend, verzadigend en hartverwarmend vind ik dit recept. Zoete aardappelen bevatten veel vezels, vitaminen en mineralen dus ideaal en heerlijk magisch op je bord.
Maak dit recept.
BOODSCHAPPENLIJSTJE WEEK 19 (2 personen)
Must-haves voor de SNP
Citroenen voor je ochtendritueel
Plantaardige melk voor je shakes
Verse gember/munt voor je kruidenthee (alternatief: Yogi of Pukka)
Fruit-tienuurtje (voorkeur: bessen, frambozen, aardbeien)
Vlees, vis of vegetarisch alternatief
200 gr falafelballetjes
2 rundersteaks
2 kipfilets
300 gr Zeebaarsfilet
2 vegetarische worsten
300 gr vismengeling
Groenten
5 vleestomaten
125 gr kerstomaten
100 gr beukenzwammen (of mengeling paddenstoelen)
250 gr shitakepaddenstoelen
1 zakje rucola
3 rode paprika
1 gele paprika
2 bolle zoete aardappelen (geen langwerpige)
5 courgette
1 aubergine
1 komkommer
4 wortelen
1 stengel prei
400 gr knolselder
2 pastinaken
4 rode ui
1 ui
1 sjalot
1 jalapenopeper
8 tenen look
Fruit
1 limoen
1 granaatappel (of kant-en-klare versie)
Cranberries (veenbessen)
Zuivel, plantaardige zuivel, kaas en eieren
2 eieren
300 gr feta
Alpro Greek Style No sugar
Alpro cuisine soya
Conserven
2 el tomatenpuree
Vetstoffen
Kokosolie
Extra Vierge olijfolie
Noten en zaden
amandelschilfers
Kruiden
Koriander
1 bosje verse koriander
1 bosje verse munt
1 bosje bieslook
1 bosje verse basilicum
verse tijm
Ras-el-hanout
Peterselie
Komijn
Oregano
zeezout en zwarte peper
1 zakje Mexicaanse kruidenmix
Allerlei
Wittewijnazijn
visbouillonblokje
Comments