Probeer deze glutenvrije, koolhydraatarme en vegan zadencrackerhapjes.
Ingrediënten
Okono crackermix (te krijgen bij Apotheek Hendrickx in Kalmthout)
1 rijpe avocado
1 limoen (of citroen)
zwarte peper en zeezout
Versie 1 verse chilipeper (1 stuk)
Versie 2 zachtgekookt kwartel ei (6 stuks) + verse peterselie
Versie 3 2 sneetjes gerookte wilde zalm (afhankelijk hoeveel crackers je wil beleggen) + verse dille
Bereiding
Crackermix
Meng alle ingrediënten van de Okono crackermix. Gebruik een spatel en verdeel het mengsel gelijkmatig over je bakplaat. Bak gedurende 45 min. op 170 °C in een voorverwarmde oven. Snijd in stukken met een pizzasnijder. Laat nog eens 30 min. bakken. Laat afkoelen en draai om om het bakpapier te verwijderen. Crackers zijn max. 3 weken houdbaar. Bewaar ze in een goed afgesloten doos, zodat ze knapperig blijven.
Pimp je crackers
Versie 1
Prak de avocado in een kom. Breng op smaak met limoensap (of citroen), peper en zout. Snijd de chilipeper in ringen. Verwijder de zaadjes. Beleg de crackers met geprakte avocado. Werk af met de verse chilipepers
Versie 2
Prak de avocado in een kom. Breng op smaak met limoensap (of citroen), peper en zout. Kook je kwarteleitjes 2,5 min in een pot met gezouten water. Beleg de crackers met geprakte avocado. Snijd de kwarteleitjes doormidden en leg ze op de avocado. Werk af met peper en enkele takjes verse peterselie.
Versie 3
Snijd je avocado in schijfjes. Beleg de crackers met een paar schijfjes avocado. Schik hierop de gerookte zalm. Werk af met sesamzaad, verse dille, peper en zout.
Bron: dit is een recept van julies lifestyle
Коментарі