Ik mis wel eens een aardappel bij mijn avondeten. Om dat te compenseren maak ik al eens zoete aardappelpuree. De combinatie van zoete aardappel met prinsessenboontjes en feta vind ik bijzonder lekker. You must try!
Ingrediënten (2 personen)
250 gr kippenborst (in blokjes snijden)
300 gr Verse prinsessenboontjes
300 gr zoete aardappel
100 gr Feta
1 el olijfolie
Peper en zout naar smaak
“Verlang je eens naar een aardappel? Dan is zoete aardappel een gezonder alternatief. Maak er smeuïge puree van. ”
Bereiding
Schil de zoete aardappelen en kook ze gaar. Reinig ondertussen de boontjes. Kook ze 10 min in gezouten water en leg ze daarna in een ingevette ovenschotel met olijfolie, peper en zout voor +/- 20 min. op 180 °C. Verbrokkel de feta en strooi over de boontjes. Dit mag mee in de oven.
Bak de blokjes kip in een pan met kokosolie. Kruid met kippenkruiden, peper en zout. Wanneer de zoete aardappel gaar is, kan je pureren met een mixer. Kruid met peper, zout en 1 el olijfolie.
Serveer de zoete aardappelpuree met de boontjes, feta en gebakken kip.
Laat het smaken!
Comments